خطر پنهان در مکمل‌های محبوب جهانی
خطر پنهان در مکمل‌های محبوب جهانی

ایرانیان تحلیل-مطالعه‌ای تازه از سوی مؤسسه Consumer Reports نشان می‌دهد بسیاری از پودرها و نوشیدنی‌های آماده‌ی پروتئینی که در جهان میلیون‌ها مصرف‌کننده دارند، حاوی سطوح نگران‌کننده‌ای از فلزات سنگین از جمله سرب، کادمیوم و آرسنیک هستند. این یافته‌ها نگرانی‌ها درباره ایمنی مکمل‌های پرمصرف را افزایش داده است. رشد بازار جهانی مکمل‌های پروتئینی طبق آمار جهانی، […]

ایرانیان تحلیل-مطالعه‌ای تازه از سوی مؤسسه Consumer Reports نشان می‌دهد بسیاری از پودرها و نوشیدنی‌های آماده‌ی پروتئینی که در جهان میلیون‌ها مصرف‌کننده دارند، حاوی سطوح نگران‌کننده‌ای از فلزات سنگین از جمله سرب، کادمیوم و آرسنیک هستند. این یافته‌ها نگرانی‌ها درباره ایمنی مکمل‌های پرمصرف را افزایش داده است.


رشد بازار جهانی مکمل‌های پروتئینی

طبق آمار جهانی، فروش پودرها و نوشیدنی‌های پروتئینی در سال ۲۰۲۵ از مرز ۳۲ میلیارد دلار گذشته است. بسیاری از ورزشکاران، رژیم‌گیران و حتی نوجوانان روزانه از این محصولات استفاده می‌کنند. اما مطالعه جدید نشان می‌دهد این محبوبیت ممکن است بهایی سنگین برای سلامت داشته باشد.


نتایج نگران‌کننده از آزمایش ۲۳ محصول

Consumer Reports در تاریخ ۱۴ اکتبر ۲۰۲۵، ۲۳ نمونه از برندهای مشهور پودر و نوشیدنی پروتئینی را آزمایش کرد.
نتایج نشان داد:

  • ۱۶ محصول بیش از ۰.۵ میکروگرم سرب در هر وعده داشتند.

  • ۴ محصول از حد مجاز سرب برای کودکان (۲.۲ میکروگرم) فراتر رفتند.

  • ۲ محصول تا ۸۸ درصد از حد مجاز سرب برای زنان باردار را تأمین می‌کردند.
    همچنین برخی محصولات حاوی مقادیر بالای کادمیوم و آرسنیک بودند که خطر آسیب به کلیه، استخوان و سیستم عصبی را افزایش می‌دهد.


منبع آلودگی؛ خاک، آب و کشاورزی صنعتی

براساس گزارش ایرانیان تحلیل،به گفته کارشناسان، فلزات سنگین در خاک و آب به‌طور طبیعی وجود دارند، اما استفاده از کودها، آفت‌کش‌ها و سوخت‌های فسیلی میزان آن‌ها را در محصولات گیاهی افزایش داده است.
مطالعه نشان داد. که پودرهای پروتئینی گیاهی تا ۹ برابر بیشتر از پروتئین‌های لبنی مانند وی (Whey) و دو برابر بیشتر از پروتئین‌های حیوانی حاوی سرب هستند.


خطرات سلامت و راه‌های کاهش آن

بر اساس یافته‌ها، مواجهه‌ی مداوم با فلزات سنگین ممکن است. باعث آسیب مغزی، ضعف استخوان، افزایش فشار خون و خطر سکته یا سرطان شود.
کارشناسان توصیه می‌کنند:

  • از محصولات لبنی یا حیوانی استفاده شود.

  • مصرف مکمل‌های گیاهی به‌صورت گاه‌به‌گاه باشد، نه روزانه.

  • محصولات ارگانیک و دارای گواهی کیفیت انتخاب شوند.


نیاز به نظارت و شفافیت تولید

به گفته تحلیلگران، تفاوت سطح آلودگی میان برندها نشان می‌دهد. که نظارت‌های بهداشتی در صنعت مکمل ناکافی است. مطالعه Consumer Reports خواستار شفافیت تولیدکنندگان و تدوین استانداردهای سختگیرانه‌تر توسط FDA شده است.

پایان خبر/ایرانیان تحلیل

  • نویسنده : ایرانیان تحلیل