بتن با طعم قهوه! چگونه تفاله قهوه شهرها را سبز و ساختمان‌ها را محکم می‌کند
بتن با طعم قهوه! چگونه تفاله قهوه شهرها را سبز و ساختمان‌ها را محکم می‌کند

ایرانیان تحلیل-پژوهشگران دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن روش نوآورانه‌ای ارائه کرده‌اند که با استفاده از تفاله قهوه، بتن مقاوم‌تر و سبزتری تولید می‌کند. بتن از فنجان قهوه تفاله قهوه مصرف‌شده، که روزانه میلیون‌ها تُن آن دور ریخته می‌شود، با تبدیل به بیوچار و جایگزینی بخشی از شن، به ماده‌ای ارزشمند در ساخت بتن تبدیل می‌شود. مزایای […]

ایرانیان تحلیل-پژوهشگران دانشگاه فناوری سلطنتی ملبورن روش نوآورانه‌ای ارائه کرده‌اند که با استفاده از تفاله قهوه، بتن مقاوم‌تر و سبزتری تولید می‌کند.

بتن از فنجان قهوه

تفاله قهوه مصرف‌شده، که روزانه میلیون‌ها تُن آن دور ریخته می‌شود، با تبدیل به بیوچار و جایگزینی بخشی از شن، به ماده‌ای ارزشمند در ساخت بتن تبدیل می‌شود.

مزایای نوآوری

این روش سه اثر مهم دارد: کاهش ۲۶ درصدی ردپای کربن، افزایش ۳۰ درصدی استحکام بتن و کاهش مصرف منابع طبیعی شن، که فشار بر محیط‌زیست را کاهش می‌دهد.

فرایند تبدیل

پژوهشگران تفاله قهوه را در دمای ۳۵۰ درجه سانتی‌گراد و در محیط بدون اکسیژن حرارت می‌دهند. تا بیوچار تولید شود. این پودر در ساخت بتن، هم استحکام را افزایش می‌دهد. و هم به‌عنوان مخزن کربن عمل می‌کند.

آزمایش‌های واقعی و کاربرد عملی

دکتر جینگ‌شوان ژانگ، سرپرست پژوهش، می‌گوید: «این یافته مسیر اجرای آزمایش‌های. واقعی را هموار کرده است.» نخستین پیاده‌رو با بتن حاوی بیوچار قهوه ساخته شده. و گروه پژوهشی. با صنعت و دولت‌های محلی همکاری می‌کند.

اقتصاد چرخه‌ای؛ از پسماند تا منبع ارزشمند

این نوآوری نمونه‌ای از اقتصاد چرخه‌ای است، جایی که پسماندها. به منابع ارزشمند تبدیل می‌شوند. و ضمن حفاظت از محیط‌زیست، مزایای صنعتی و اقتصادی ایجاد می‌کنند.

  • نویسنده : ایرانیان تحلیل
  • منبع خبر : ایرنا